Derfor begynner en god brødskive med et godt brød

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Derfor begynner en god brødskive med et godt brød

For noen begynner tanken på en fristende brødskive med pålegget. Andre mener derimot at det er det du har under pålegget som er viktigst for en perfekt smaksopplevelse.

Akkurat som det finnes mange typer pålegg som gir helt forskjellige smaksopplevelser, finnes det også mange typer brød som setter standarden for brødmåltidet. En som vet mye om dette er bakermester og produktutviklingssjef i Bakehuset, Amund Skrutvold.

En sikker vinner uansett pålegg

– Gode brød består alltid av gode råvarer. Smak, aroma og saftighet kombinert med en god skorpe er en sikker vinner for meg. Og har jeg dette som underlag, kan jeg legge på hvilket pålegg som helst og få en god brødskive, sier Amund Skrutvold som slår fast at en god brødskive begynner med et godt brød.

Et godt brød begynner med god kunnskap

Når Skrutvold og resten av bakerne hos Bakehuset skal skape nye brød er det viktig å ha kunnskap om råvarer som kan benyttes, samt å ha håndverksmessig innsikt om hvordan du skal håndtere prosessen for å få frem kvaliteten i råvarene og få dette frem til ferdige, gode brød.

Derfor begynner en god brødskive med et godt brød_alle brød_stotte.jpg– Nå har vi utviklet en serie brød hvor fokuset er gode råvarer og lange modningstider for deigen. Dette gjør at smak og aroma får utviklet seg og vi kan gi deg smakfulle brød som er saftige inni og har god skorpe utenpå, forklarer Skrutvold.

Gode råvarer og god tid

Bakerens Utvalgte er en serie brød hvor fokuset er gode råvarer og lange liggetider. Her har bakerne jobbet i lang tid med å ta i bruk den beste bakeprosessen for å få frem den beste smaken i brødene, samtidig som de holder seg saftige.

– Her brukes kun de beste råvarene. I tillegg gjøres en større del av bakeprosessen for hånd, til forskjell fra de fleste andre brød som er å få kjøpt i dagligvarebutikken.

I tillegg til de gode råvarene, er det å ha kontroll på tid og temperatur nøkkelen til å bake et godt og smakfullt brød. Det er det som er godt håndverk, ifølge Skrutvold.

Surdeigen som brukes i brødene setter i gang prosesser som er med på å gi det ferdige brødet aroma, smak og holdbarhet.

– Til noen av brødene lager vi også en fordeig som får modne i flere timer før vi blander inn resten av ingrediensene og elter deigen, avslutter bakermester Skrutvold.

Bakerens Utvalgte-serien:

Bakerens Utvalgte Havre- & Surdeigsbrød er et brød som har meget saftig krumme, store porer, smakfull skorpe og en god rund smak. Mye vann som er jobbet inn i deigen litt og litt gjør brødet svært saftig, mens en lang modningstid i minimum 12 timer utvikler de gode smakene og den karakteristiske saftige krumma. Brødet har en tynn skorpe med en god smak av havregryn. Bakerens Utvalgte Havre- & Surdeigsbrød er et grovt brød med 57 prosent grovhet.

Derfor begynner en god brødskive med et godt brød_havre og sureig.jpg

Bakerens Utvalgte Kornbrød er et saftig og smaksrikt brød med mye frø og korn. Seriens bestselger! Den runde fasongen og dype snitt gir et tiltalende utseende. Brødet har dekor av havregryn og frøblanding. Bakerens Utvalgte Kornbrød er et halvgrovt brød med 28 prosent grovhet.

Bakerens Utvalgte Gourmetloff er en mektig loff bakt med smør og surdeig av hvete. Maisgrists gir en ekstra sprø skorpe, mens krumma er myk og smakfull. Dette er en loff som passer til alt godt pålegg, skalldyr og som middagstilbehør.

Bakerens Utvalgte Speltbrød er et brød bakt med mel fra spelt. Brødet har meget saftig krumme, store porer, sprø skorpe og en god rund smak. Mye vann som er jobbet inn i deigen, litt og litt, gjør brødet svært saftig. En lang modningstid utvikler de gode smakene og den karakteristiske saftige krumma. Brødet har en tynn skorpe med en god smak av røstede sesamfrø. Bakerens Utvalgte Speltbrød har en grovhet på 80 prosent og er nøkkelhullmerket.

Derfor begynner en god brødskive med et godt brød_speltbrød.jpg

Bakerens Utvalgte Landbrød er et brød med god skorpe og luftig krumme. Brødet balanserer en mild syrlighet fra surdeig med sødme fra sirup. Smakene får tid til å utvikle seg i deigen før brødet håndsnittes, dekoreres med mel og stekes.

Sesam-& Solsikkebrød er bakt på surdeig av rug som gir en balansert og rund smak og en luftig krumme. Brødet har mye smak i skorpen, der røstede hvite og sorte sesamfrø gir en god, nøtteaktig smak, mens solsikkefrø gir tyggemotstand og smak til krummen. Sesam-& Solsikkebrød har 60 prosent grovhet og er nøkkelhullmerket.

Relevante produkter

Relevante artikler