Martens

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Martens

Hver dag baker Bakehuset Martens brød, boller og småbakst. Vi har også en egen konditoriavdeling som lager de anerkjente Hvite Damer, det bergenske navnet for marsipankaker, og mange forskjellige kremkaker. De lokale brødsortene våre er blant annet Pannestekt langebrød, Halvfint brød og Grovbrød med sirup.

Se vårt produktsortiment:

Dette er Norges eldste bakeri og det startet med Detlef Martens fra Meldorf i Tyskland, som kom til Bergen i 1720. Tre år senere tok han borgerbrev som mesterbaker og etablerte seg i bakeriet i Dreggen. I 1753 overtok sønnen Hans Kleinow Martens en gammel bakergård i Bryggesporen, hvor flere generasjoner Martens drev drevet bakeri helt til 1913. Da flyttet bakeriet til Rosenkrantzgaten, og var en viktig del av bybildet frem til 1965. Bakeriet slet tungt under 1. verdenskrig, men bakingen tok seg sakte men sikkert opp igjen. I 1965 flyttet Detlef Martens AS til Minde. I 1986 ble det flytting igjen, denne gang til Kokstad der vi holder til i dag. Vi ble en del av Bakers i 1987.

Våre lokale spesialiteter er blant annet Omegabrød, Martens Grovbrød og Spleisebrød som vi baker i tillegg til de andre brødene våre.

Hilsen bakerisjef
Morten Andreassen

Martens

Kokstadveien 17, 5257 Kokstad

Kontakt oss

Ønsker du å komme i kontakt med oss? Henvend deg til riktig sted, så når du raskere fram.