Brødpudding

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Brødpudding

over 20 min

Lunsj, Middag

Enkelt å lage! Norsk husmannskost på sitt beste.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 4 tykke brødskiver
  • 4 egg
  • 3 dl melk
  • 0,5 dl brunt sukker
  • 1 ts kanel
  • 1 vaniljestang eller 1 ts vaniljesukker
  • 50 g mandler
  • 50 g rosiner

Slik gjør du

  1. Sett ovnen på 180 grader.

    Skjær skorpene av skivene og del dem opp i biter. Pisk sammen egg, melk, sukker og kanel. Tilsett frøene fra vaniljestangen og mesteparten av mandlene og rosinene.
  2. Legg brødbitene i en ildfast form.
  3. Hell blandingen over brødet og la det stå og trekke i 30 min. Hell over mer melk om det virker tørt. Dryss over resten av mandlene og rosinenen. 

    Stekes i 35–40 minutter.
  4. Serveres gjerne med vaniljesaus eller vaniljekesam.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler