Rekesmørbrød med avokado - brødpinner
over 20 min
Frokost, Lunsj, Middag, Dessert
Ferskt brød er utrolig godt, men har du tenkt på at gårsdagens brød kan bli like godt? Skåret Våre groveste Havrebrød med reker, avokado og dill er en fest,- gårsdagens brød blir for eksempel til brødpinner som er utsøkt tilbehør til suppen.
Ingredienser
Rekesmørbrød med avokado
- Skåret Våre groveste Havrebrød
- Avokado
- Reker
- Sitron
- Dill
- Salt og pepper
Brødpinner
- 4 skiver Skåret Våre groveste Havrebrød
- 25 g finrevet parmesan
- Litt olivenolje
- Maldonsalt
Hjemmelaget fiskesuppe (4 pers)
- 6 dl fiskebuljong
- 2 gulrot
- 1 persillerot
- 2 dl melk
- 2 ss hvetemel
- 200 g laks eller annen rød fisk
- 200 g torskefilet eller annen hvit fisk
- 150 g rensede reker
- 1 dl kremfløte
- Salt og pepper
- Dill til pynt
Slik gjør du
Rekesmørbrød med avokado
- Skjær gode skiver brød.
- Rens rekene.
- Del avokado i to, fjern stenen og mos lett med en gaffel.
- Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron.
- Fordel avokadomos på skivene, topp med reker og dill.
Brødpinner
- Skjær brødet i lange strimler.
- Dryss over olivenolje, maldonsalt og revet parmesan.
- Stek i ca. 10 minutter på 160°C til osten er smeltet og brødet er sprøtt.
Hjemmelaget fiskesuppe
- Kok opp fiskebuljongen i en gryte. Skjær gulrøtter og persillerot i fine terninger og ha i gryten. La alt koke i 3-4 minutter.
- Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper.
- La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
- Skjær fisken i terninger.
- Senk temperaturen på suppen og legg i fiskebiter og vårløk i tynne ringer. La suppa trekke i ca. 5 minutter.
- Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Topp med rensede reker og en dillkvast.
Vel bekomme!