Derfor er brød den beste turmaten
Bergensbakeren er ikke i tvil: – Grovt brød som gir mye energi er helt uunnværlig når jeg går i fjellet.
Remi Nordstrøm (32) er spesielt opptatt av to ting: Brød og friluftsliv. Som baker i Bergen har han lett tilgang på begge deler.
– Det er deilig å komme seg ut etter en lang arbeidsuke på betonggulv. Å få litt mosjon i fjellene utenfor Bergen er som medisin for kropp og sinn.
Remi jobber til daglig ved Bakehuset Martens i Bergen, Norges eldste bakeri. Som alle dedikerte turfolk er han opptatt av matpakka – både den sosiale delen og å fylle opp energinivåene.
- Det blir ikke en ordentlig god tur uten at matpakka er med! De ti-femten minuttene man setter seg ned med noen brødskiver, godt pålegg og litt drikke er en av de viktigste delene av turen, sier han.
Få tips og inspirasjon til fristende turskiver!
Brødet må være med
Remi bidrar selv til flere matpakker enn de fleste andre i løpet av et år; Bakeriet i Bergen leverer brød til flere hundre tusen innbyggere i regionen. Selv er han helt klar på at brød er en helt naturlig del av turmatpakka.
– Man jo få i seg næring når man går på tur. Det er mye energi i ordentlig brød, og så er det så enkelt og raskt å smøre med seg hjemmefra.
Han har imidlertid noen strenge krav til matpakkebrødet.
– Det må være grovt og ha mye korn. Mange gode brød har mye energi som metter lenge, da duger ikke loffskivene. Ikke på tur.
Fire gode grunner til å ha grovt brød i matpakka
- Grove kornprodukter holder deg mett lenger og gir energi til hele turen
- Det inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler som er særlig viktige for barn og unge
- Det er en enkel og rask måte å få i seg nødvendige næringsstoffer
- Brød er godt og kan kombineres i det uendelige med forskjellige pålegg