Fem smøretips som gjør skituren til en suksess
For god helse anbefales det å kombinere et sunt og variert kosthold med fysisk aktivitet. Smører du med deg grovbrød før du legger ut på skitur, er du med andre ord på helsemessig rett spor.
Helsemyndighetene anbefaler oss å spise grove kornprodukter hver dag. Dette fordi disse produktene inneholder kostfiber, proteiner, vitaminer og mineraler som er bra for oss. Og skal du legge ut på skitur med høyt energiforbruk, er inntak av grove kornprodukter enda viktigere enn ellers.
Vi har satt opp fem smøretips som egner seg enten om turen er kort eller lang!
Smøretips 1: Varmt smørbrød
Noe varmt på bålet er godt når du legger inn en velfortjent pause.
Smøretips 2: Speltbrød med kokt egg og ruccola.
Kok og skrell eggene når du tilbereder turmatpakken, så tilbereder du brødskivene enkelt når turmåltidet står for tur.
Smøretips 3: Speltbrød med smøreost, guacamole, salat og squash (kan erstattes med agurk).
Grovt speltbrød gir deg også masse energi og er godt påfyll når du skal gå hele veien tilbake også.
Smøretips 4: Kornbrød med karbonader og rødløk.
Karbonader kan spises på skiva både kalde og varme, men har du bål eller primus er det godt å varme dem.
Smøretips 5: Grovbrød med geitost og blåbær.
Enkel klassiker du stadig venner tilbake til! Visste du at brunost smaker ypperlig sammen med blåbær?
God tur!