Konditorens beste tips til kakekombinasjoner
Gode kombinasjoner avhenger av smak og preferanser, men er du i tvil om hva du skal velge? Bakehusets konditor Vibeke Løseth har satt sammen noen alternativer som passer godt sammen, og som du kan bruke som inspirasjon når du bestiller marsipan- eller bløtkake.
Det er ikke alltid lett å vite hva man skal velge, og spesielt når mulighetene er mange. Kanskje synes du flere av valgene er fristende, men at det er vanskelig å tenke seg til hva som smaker bra sammen? Fortvil ikke - Bakehusets konditor Vibeke Løseth har satt opp syv ulike kombinasjoner du kan la deg inspirere av.
Kake 1:
En favoritt hos både liten og stor! Sjokoladekrem og vaniljekrem passer godt sammen, og for en mer balansert smak har vi tilsatt hele bringebær.
- Sjokoladebunn og sukkerbunn
- Vaniljekrem og sjokoladekrem
- Bringebærsyltetøy
- Hele bringebær
Kake 2:
Mandelbunn og sukkerbunn passer bra i kombinasjon. Sammen med vaniljekrem og bringebærsmak på både krem og syltetøy, får du en sommerlig og frisk kakevariant.
- Mandelbunn og sukkerbunn
- Vaniljekrem og Bringebærkrem
- Bringebærsyltetøy
- Hele bringebær
- Rosa marsipan
Kake 3:
I denne kaken har vi valgt å bruke mandelbunn i kombinasjon med sukkerbunn. Mandelbunn gir en god kontrast til sukkerbunn både når det gjelder smak og konsistens. Vi har valgt å fylle kaken med vaniljekrem og sjokoladekrem, et lag med jordbærsyltetøy og sjokoladebiter. Våre bløtkaker er dekket med luftig kremfløte, og siden er pyntet med høvlet sjokolade.
- Mandelbunn og sukkerbunn
- Vaniljekrem og sjokoladekrem
- Jordbærsyltetøy
- Sjokoladebiter
Kake 4:
Sjokolade og jordbær er en god kombinasjon. Velg for eksempel sjokoladebunn i tillegg til sukkerbunn, og jordbærkrem i tillegg til fløtekrem.
- Sjokoladebunn og sukkerbunn
- Jordbærkrem og fløtekrem
- Jordbærsyltetøy
- Halve jordbær
- Hvit marsipan
Kake 5:
Ulike typer krem gjør kaken mer spennende på smak. Sjokoladekrem og vaniljekrem passer godt sammen, her har vi valgt å legge den på sukkerbunn kombinert med bringebærsyltetøy.
- Sukkerbunn
- Vaniljekrem og sjokoladekrem
- Bringebærsyltetøy
- Grønn marsipan
Kake 6:
En spennende kake med aprikossyltetøy og krokan! Vi har bakt denne kaken med mandelbunn og glutenfri sukkerbunn og lagt laktosefri fløtekrem i lagene. En søt og frisk kake til festen!
- Mandelbunn og glutenfri sukkerbunn
- Laktosefri fløtekrem
- Aprikossyltetøy
- Krokan
Kake 7:
Myke lag med sukkerbunn og luftig krem! I denne friske og tradisjonelle bløtkaken har vi brukt et lag med bringebærkrem (laktosefri) og et lag med fløtekrem (laktosefri). Bringebærsyltetøy og hele bringebær gir friskhet og kontrast. Bløtkaken er dekket med luftig kremfløte (laktosefri), og siden er pyntet med høvlet sjokolade.
- Sukkerbunn
- Laktosefri bringebærkrem
- Laktosefri fløtekrem
- Bringebærsyltetøy
- Hele bringebær
Ønsker du å bestille kake fra Bakehuset? Se hvordan du går fram her.
Sett ditt personlige preg på kaken! Vi baker også kaken med ditt egenvalgte bilde og/eller din personlige tekst - se tipsene:
- Bruk et bilde som har godt fokus på hovedmotivet og en lys og rolig bakgrunn! Bildet bør ha god oppløsning for best resultat og kan ikke være større enn 10 MB.
- Hvor mye tekst det er plass til er avhengig av størrelsen som er valgt på kaken, men det er generelt liten plass til tekst. Om du bestiller kake med bilde, er det enda mindre plass. Råd: Et kort og konsist budskap. Da blir teksten tydelig og pent inkludert i pynten på kaken. Dersom du har en lengre hilsen anbefaler vi å skrive et kort ved siden av kaken.